Over LICCO

Lokale speler

LICCO werd opgericht in 2011 door Stany Konings en is gevestigd in de Bosstraat in Hasselt. Stany is bij manier van spreken opgegroeid in de schoonmaak. In 1998 richtte hij samen met zijn vader een schoonmaakbedrijf op dat marktleider werd in Limburg. Een externe groep kreeg daar in 2008 interesse voor en het kwam tot een verkoop. Met de oprichting van LICCO in 2011is het perspectief veranderd, het werkterrein beperkt en ligt het accent op kwaliteit en flexibiliteit. LICCO draait op mond-aan-mond reclame en is een onderneming op mensenmaat met mensen van hier.
Kiezen voor lokale ondernemers is ook duurzaam handelen.

Vlakke organisatie

LICCO onderscheidt zich in de sector als een flexibele nichespeler. Dat kan omdat LICCO een erg vlakke bedrijfsstructuur heeft, met bijzondere aandacht voor communicatie met de klant. Er is altijd een directe lijn mogelijk van de poetsvloer naar de zaakvoerder naar de klant. En omgekeerd.

Stabiele werkgever met oog voor duurzaamheid

Niet alleen het klantenbestand is trouw, dat zijn ook de werknemers van LICCO. De meerderheid van het personeel is bijna de volledige levensduur van het bedrijf in dienst. In de sector is dit eerder de uitzondering. We kunnen dit realiseren omdat we belang hechten aan de sfeer op het werk, de eer die mensen van hun werk willen hebben en de band tussen werkgever en werknemers.
Onze poetsproducten worden per schip door de Duitse leverancier tot in Genk gebracht en van daaruit op een duurzame manier tot bij onze klant.
LICCO neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus.

De 4 engagementen van LICCO

Om succes te bevorderen en de impact op mens, milieu en economie te beheersen, met strikte naleving van de wet- en regelgeving heeft LICCO volgende engagementen genomen:

  1. het klantenbestand bestendigen en uitbreiden door het leveren van kwaliteitsvolle diensten die tegemoet komen aan de behoeften en vereisten van deze klanten alsook zorgen voor transparante, eerlijke en open communicatie met deze klanten
  2. een duurzaam personeelsbeleid uitbouwen door te investeren in het onthaal, de opleiding en de opvolging van al zijn werknemers, waardoor deze niet alleen vertrouwd zijn met hun persoonlijke taken, doelstellingen en verantwoordelijkheden maar ook met de ambitie van de organisatie
  3. het welzijn van de medewerkers bevorderen door het veiligheids- en gezondheidsbeleid bovenaan op de prioriteitenlijst te plaatsen en te streven naar O-ongevallen en optimale arbeidsomstandigheden voor iedereen
  4. de milieu-impact beperken tot een minimum en dit door het toepassen van ecologische principes zowel in het gedrag van de medewerkers als in de aankooppolitiek van de organisatie

Dit beleid, ondersteund door een wilskrachtig kader, wordt gewaarborgd door een strikt toezicht op de indicatoren en risico’s doorheen elk proces. Een intern ge├»ntegreerd managementsysteem is ingericht conform ISO 9001 aangevuld met een veiligheidsbeheersysteem conform VCA.

OP ZOEK NAAR EEN FLEXIBELE SCHOONMAAKPARTNER?

vraag hier je offerte op maat aan